Over ons

De naam van de school is een Japanse verkorting voor de ‘de weg van de 4 leraren‘. Destijds is de school met vier docenten gestart maar inmiddels is er een veel breder kader actief. De school heeft een uniek ‘scholing voor scholing’ concept waarbij vergevorderde studenten zich uiteindelijk, na een gedegen selectie,  ook kunnen ontwikkelen tot assistent en docent. Door de zeer persoonlijke benadering is er een groot ‘verenigingsgevoel’ ontstaan waarmee de school één van de laagste afvalpercentages in Nederland kent. Zo zijn er leerlingen uit de kleuterploeg van veel jaren geleden die zich nu Nederlands Kampioen mogen noemen en ook in het bezit zijn van de zwarte band.

Kenmerkend voor Shi-Sen-Do is dat er altijd twee gediplomeerde docenten/assistenten aanwezig zijn bij de jiu-jitsu lessen waardoor een optimale begeleiding is gewaarborgd.

Door de jaren heen is er dermate veel kader opgeleid dat vanuit Shi-Sen-Do vier nieuwe scholen zijn ontstaan die ook intensief met elkaar samenwerken. In die zin staat de term Shi-Sen-Do meer voor ‘de weg van de 4 scholen‘.

De Budoschool is aangesloten bij de Judo Bond Nederland, de Nederlandse Vereniging voor Jiu-Jitsu en Judo leerkrachten (NVJJL) en de Stichting Karate Nederland (SKN). 

lojbn
nvjjl
SKN
budoschool_02

Shi-Sen-Do / Budoschool Takken
Noorderpad 40
1674 NS Opperdoes
robert.takken@shisendo.nl

Robert Takken
Oprichter en jiujitsu leraar Shi-Sen-Do.
Trainer/coach topsportploeg Shi-Sen-Do.
Initiatiefnemer MVO-projecten Shi-Sen-Do.
Lid JBN Nationale Wedstrijd Organisatie Commissie.

Hoofdorganisator European Cup Ju-Jitsu