Budo Competitie

Door de jaren heen heeft de Budoschool altijd een Interne Competitie georganiseerd. Door het seizoen heen kunnen de deelnemers meedoen aan Judo, Karate en Jiu-Jitsu Duo Games wedstrijden meedoen. Degene die uiteindelijk het meeste aantal punten verzameld is de nieuwe Clubkampioen. De interne competitie bleek een enorme kweekvijver voor talent want veel Nederlandse Kampioenen zijn begonnen met de deelname aan deze interne competitie.

Het doel van deze wedstrijden is om te leren winnen én verliezen. Daarnaast leer je ook beter omgaan met wedstrijdspanningen. De sfeer bij de wedstrijdronden is zeer gemoedelijk waarbij op een leuke wijze de vaardigheden worden aangescherpt.  We zien dit ook duidelijk terug bij de examens, er is minder nervositeit waardoor de kandidaten beter presteren.  Meedoen is écht belangrijker dan winnen want bij een Shiai (= wedstrijd) heb je altijd 2 winnaars, degene die heeft gewonnen en degene die het meest heeft geleerd.

In het seizoen 2017/2018 is gestart met een Budocompetitie waar de 4 bevriende scholen aan deelnemen. Dit levert een uitermate vermakelijke competitie op met veel ontwikkelmogelijkheden voor de beoefenaars.

Het meest actuele overzicht laat zich via de onderstaande links openen:

The Wall of Fame – Allemaal helden!

Het definitieve eindklassement

De uitslagen van de finale ronde

De onderzoeksresultaten

budocompetitie_01
budocompetitie_02
budocompetitie_03
budoschool_02

Shi-Sen-Do / Budoschool Takken
Noorderpad 40
1674 NS Opperdoes
robert.takken@shisendo.nl

Robert Takken
Oprichter en jiujitsu leraar Shi-Sen-Do.
Trainer/coach topsportploeg Shi-Sen-Do.
Initiatiefnemer MVO-projecten Shi-Sen-Do.
Lid JBN Nationale Wedstrijd Organisatie Commissie.

Hoofdorganisator European Cup Ju-Jitsu